Foto: Kolding Light Festival / Jesper Sunesen

Skal du med til Kolding Light Festival?

Kolding Sky lyser endnu en gang op i mørket, når dette års lysfestival lokker tusindvis af mennesker ud i gaderne. Skal du med på en spændende byvandring med flot lyskunst, lasershows, familieløb og måske lidt julegaveshopping?

De fleste husker nok Kolding Skys fantastiske udsmykning fra sidste år. En imponerende lysinstallation oplyste hele det ikoniske boligtårn, der kunne ses langvejs fra i mørket. Igen i år er Kolding Sky en central medspiller i Koldings kendte Light Festival. Vi glæder os til at se resultatet den 2.-4. december, når Danmarks største lysfestival endnu en gang bliver afholdt i Kolding.

Deltag i familieløbet
Kolding Light Festival har siden 2013 lyst op hvert år i vintermørket, og i år bliver ingen undtagelse.
Mere end 25 forskellige lys-lokationer inviterer dig på en dejlig aftenvandring rundt i byen. Lysfestivallen skydes i gang torsdag d. 2. december med eventløbet Kolding Light Run, et aktivt oplevelsesløb for hele familien. Du vælger selv mellem en 5 kilometers løbetur, eller en 3 kilometers walk, hvor småbørnsfamilier med barnevogne også sagtens kan deltage.
Ruten løbes bl.a. gennem SDU, lystunnellerne, Biblioteket, Den spanske Trappe, Rådhuset og Koldinghus.
Så er det bare om at finde knæklysene og det farverige løbetøj frem til en festlig tur gennem Kolding!

Foto: Kolding Light Festival / Jesper Sunesen

Få julegaverne i hus
Samtidig med at du ser byen fra en ny, lysende vinkel kan du få shoppet årets julegaver i Koldings mange handelsgader. I anledningen af lysfestivallen holder butikkerne ekstra længe åbent fra kl. 10-20 alle tre dage. Få inspiration til gode gaveidéer til hele familien, og bliv ramt af julestemningen i de mange julebelyste gader.

Du kan også lægge vejen forbi det traditionsrige julemarked på Koldinghus, der ligger i samme weekend. Her er der garanteret julestemning i Slotsgården med masser af juleboder, drillenisser og julemusik.

En familietradition med knald på
En ekstra god nyhed er, at festivallens populære fyrværkerishow på slotssøen atter er tilbage på programmet. Lørdag d. 4. december kl. 21.30 afsluttes lysdagene med et brag af et fyrværkerishow. Saml familien og find en plads ved søen, når det flotte show med lys- og lydeffekter går i gang. Måske har I allerede fundet et yndlingsspot, som I skal ud at stå klar ved igen?

Foto: Kolding Light Festival / Jesper Sunesen

Find vej i mørket
Der er mange lysinstallationer at vælge mellem, så for at du ikke skal fare helt vild i mørket, har arrangørerne bag festivallen lavet en smart oversigt, som kan bruges på din mobil. Her kan du også læse flere detaljer om de forskellige lasershows, lysinstallationer og ikke mindst årets flotte lys på Kolding Sky. Du finder oversigten på arrangørernes hjemmeside her.

Når du kommer forbi Kolding Skys oplyste facade ved Kolding Åpark, så husk at der stadig er enkelte ledige lejeboliger på 3-4 værelser i det nybyggede boligtårn. Du kan se listen med ledige lejligheder, plantegninger og lejepriser her.