Uendeligt kulturudbud, fængslende historie og idyllisk natur

Midt i den smukke natur mellem by, vand og skov ligger Kolding, den spændende by der forener fortidens historie med fremtidens ambitioner.
Kolding rummer det hele. Med en uudslukkelig stræben efter at være Danmarks designby nummer 1, tilbyder Kolding et nærmest uendeligt overflødighedshorn af kulturoplevelser.

DANMARKS GYLDNE TREKANT
Kolding er et vigtigt vækstcenter i det kendte trafikknudepunkt mellem Kolding, Vejle og Fredericia. Det berømte trekantsområde er kendt for sit stærke samarbejde inden for entreprenørskab, kultur, byudvikling, uddannelse og design.

Kolding er tæt på det hele med et strategisk velplaceret motorvejsnet der fører dig lynhurtigt til Aarhus, Odense eller København.

ÅRHUS
50 MINUTTER

ODENSE
60 MINUTTER

KØBENHAVN
120 MINUTTER

naturen i kolding
kunstinstallation af en elefant
gangsti foran koldinghus

HELE BYENS STOLTHED

Det er de færreste der kan høre bynavnet Kolding, uden med det samme at tænke på det smukke Koldinghus. Koldings hjerte og hele byens stolte vartegn fungerer som en velbesøgt museumsborg hvor både børn og voksne tydeligt kan mærke
danmarkshistoriens vingesus. Det højt skattede kongeslot fra 1200-tallet, er en seværdighed i verdensklasse med skiftende udstillinger og events, men i særdeleshed også et fantastisk brand for byen

KUNSTMETROPOL MIDT I NATUREN
Trapholt kunstmuseum er et must-see for alle. Det moderne museum er en inspirerende oplevelse, og en unik kombination af kunst, kunsthåndværk og dansk design. Helt enestående er museets naturskønne placering med udsigt over Kolding fjord,
hvor en gåtur gennem museumsparken er en smuk forening af skulpturkunst og bjergtagende natur. De mange skiftende udstillinger gør det let at forundres, betages og overraskes gang på gang.

OMGIVET AF NATUREN
Fra Kolding Sky er listen over naturoplevelser nærmest endeløs. Fra de kortere gåture i grønne stisystemer mod lystbådehavnen eller Kolding Ås små åndehuller, til cykelture eller familieudflugter til Koldings populære skovområde: Marielundskoven.

 På varme sommerdage er man kun en kort cykeltur fra
vandleg og afslapning på den dejlige, børnevenlige Rebæk
Strand.
Man kan også hurtigt køre til Skamlingsbanken og nyde
udsigten over det smukke, kuperede terræn.

FOR DE LEGESYGE
Alle børn i Kolding kender Legeparken. Her er altid åbent og plads til leg i det store rekreative parkområde. I Legeparken kan man klatre, rutsje, køre om kap i mooncars på den store bane, eller udfordre sin familie i et spil minigolf.

Midt i den skønne naturpark ligger en stor sø, hvor børn og voksne kan låne en gratis robåd eller cykelbåd, og sejle rundt mellem de skræppende ænder.

 Man kan købe is og kaffe i kiosken, eller grille sin mad på et af de mange grillsteder. Flere timers leg er hurtigt gået, når børnene drøner rundt på opdagelse gennem parkens mange aktiviteter

design city logo

DESIGNBYEN PÅ VERDENSKORTET
Design er det der adskiller Kolding fra alle andre danske byer. Design sætter Kolding på verdenskortet. Netop derfor har Kolding, som én af få byer i verden, fået den prestigefyldte titel: UNESCO Design City.
I Kolding findes den designprægede tankegang overalt – i menneskene, i byrummet og i alle nye, kreative løsninger. Det er det der gør Kolding så spændende at bo i!

EN NY BYDEL PÅ TEGNEBRÆTTET
Omkring Kolding Sky står arkitekterne i disse år på spring for at opføre det ene markante projekt efter det andet. Hele det ambitiøse byudviklingsprojekt har meget passende fået navnet Design City Kolding, og opførslen af denne nye 90.000 m2 store bydel er i fuld gang.

Design City bliver indbegrebet af innovation naturligvis iblandet Koldings verdenskendte sans for design. Den kommende bydel bliver en sprudlende tilføjelse af boliger, virksomheder, institutioner, butikker, restauranter, naturområder og unikke byrum, der tilsammen skaber Koldings fremtid.

Som kronen på værket hæver Kolding Sky sig op over Design City, og tilbyder sine heldige beboere en attraktiv beliggenhed midt i designbyens upcoming prestigeprojekt.

kort over kolding

Kolding Sky

1 of 35

Rema 1000

2 of 35

Lystbådehavn

3 of 35

Åpark hundeskov

4 of 35

HF & VUC

5 of 35

Beach Park

6 of 35

Syddansk Universitet

7 of 35

Kolding banegård

8 of 35

Godset

9 of 35

Koldinghus

10 of 35

Nicolai Biograf Kolding

11 of 35

Kolding rådhus

12 of 35

Bibliotek

13 of 35

Kolding Bypark

14 of 35

Legeparken

15 of 35

Universitets bibliotek

16 of 35

IBC International Business College

17 of 35

Føtex

18 of 35

Rema 1000

19 of 35

Dagsinstitution

20 of 35

SuperBrugsen

21 of 35

Fitness

22 of 35

Sct. Michaels skole

23 of 35

Fakta

24 of 35

Dagsinstitution

25 of 35

Kolding Realskole

26 of 35

Åløkkeskolen

27 of 35

Fitness

28 of 35

SFO, Kolding Realskole

29 of 35

Kolding Stadion

30 of 35

Dagsinstitution

31 of 35

Kolding Sygehus

32 of 35

Dagsinstitution

33 of 35

Dagsinstitution

34 of 35

Liva Stormarked

35 of 35