Nyd naturen ved Skamlingsbanken

Nogle af Danmarks smukkeste vandreruter findes ved Skamlingsbanken. Fra Kolding Sky tager det kun et kvarters tid at køre til de naturskønne, grønne områder med den bedste udsigt over Lillebælt.

Det bliver let at nyde naturen i en lejebolig i Kolding Sky. Foruden de dejlige grønne omgivelser for foden af Kolding Sky, og den korte gåafstand til den charmerende havn, bor man kun en kort køretur fra et af de flotteste naturområder i Danmark: Skamlingsbanken.

Skamlingsbanken er fantastisk på alle årstider, og det dramatiske, kuperede landskab gemmer på vandreruter i flere forskellige længder, alt efter om der er små børneben med på turen, eller om du har taget de gode vandresko på.

Tag bilen fra Kolding Sky, og kør den korte tur på et lille kvarter til Skamlingsvejen 123, 6093 Sjølund, hvor du kan holde på parkeringspladsen.

Har du mod på at cykle, kan du også sagtens cykle den smukke naturrute på omkring 10 km til Skamlingsbanken. Herefter venter 3 mulige ruter gennem det bjergtagende landskab.

Lige nu er byggeriet af et nyt, flot besøgscenter på Skamlingsbanken i fuld gang, som vil gøre oplevelsen endnu mere komplet. Det arkitekttegnede besøgscenter bygges diskret ind i landskabet, og kommer til at fungere som et vigtigt samlingssted og udstillingscenter.

Den korte rute

Den korteste vandrerute ved Skamlingsbanken er Højskamling, som er på i alt 1,5 km. På denne korte tur får du et hurtigt, smukt glimt af områdets særegne natur, men du bliver også ledt forbi 5 spots, der sætter stemningen for områdets historiske fortælling og vigtige plads i Danmarkshistorien.

Den flotte rute

En lidt længere tur rundt i landskabet er Udsigtsruten. Denne rute er på 3 km, og tager dig forbi Bjerget med områdets måske mest betagende panoramaudsigt ud over vandet og hele det store grønne område hjem mod Kolding Sky. Du kan både tage den korte version af ruten, hvor du går tilbage mod bilen efter du møder Klokkestablen, eller du kan kombinere den med den lidt længere rute helt ned til vandet og tilbage.

Den lange rute

Skamlingsbankens længste vandrerute på 4,5 km hedder Skamlingsbankestien. Her får du virkelig mulighed for at mærke landskabets store højdeforskelle, når du bevæger dig ned gennem de imponerende naturslugter, hvor du tydeligt kan se og fornemme, hvordan landskabet er blevet formet under istiden. Pludselig når du Lillebælt, og kan køle tæerne i det kolde vand og nyde en lille pause ved vandkanten, inden turen går op, op, op igen til bilen ved Højskamling.

Har du fået lyst til at besøge Skamlingsbanken og prøve én af de tre ruter, eller måske kombinere dem, kan du finde kort over området her. Du kan også læse meget mere om de mange enestående naturoplevelser omkring Kolding Sky her eller gå på udkig i boligoversigten her.