Motionér på mountainbike i Kolding og omegn

Frisk luft, sved på panden og naturoplevelser. Mountainbiking er en sjov og udfordrende motionsform, der på trods af at være en yderst effektiv vej til kalorieforbrænding ikke føles som rigtig træning. Med over 700 kilometer mountainbikespor i de danske skove er der masser af muligheder for at komme ud i naturen og give den gas. Her får du tre naturskønne ruter i Kolding og omegn.

Ikke mange motionsformer kan måle sig med mountainbiking, når det gælder frisk luft i lungerne. Ruterne snor sig som slanger gennem de danske skove, hvor duften af muld følger dig langs de anlagte grusspor. Mountainbike er en oplagt træningsform for dig, der gerne vil kombinere motion med naturen. I Kolding har du rig mulighed for netop det.

Marielundskoven
Tæt ved Kolding Sygehus byder Marielundskoven på en rute til øvede ryttere. Alle udfordringer har såkaldte ’chicken runs’, så børn og nybegyndere også kan følge med. Ruten strækker sig over 5,5 km. på 160 højdemeter og har 3 forskellige sværhedsgrader – blå, rød og sort.

Sporet er teknisk udfordrende med stejle opkørsler, drops, rødder og stenbrud. Særligt det fem-dobbelte drop, der går under navnet “Sygehusbakken”, har givet knubs til ambitiøse vovehalse gennem tiden.

Skoven består af tre sammenvoksede skove: Marielund, Bramdrup Skov og Kolding Skov.
Det idylliske område ved Marielundssøen er et hyppigt besøgt udflugtsmål for Koldings borgere.

Mange sjældne arter lever her i området, og det er derfor vigtigt, at man holder sig til spor og stier i skoven.

Grønholt sporet i Lunderskov
Grønholt sporet er et mountainbikespor bygget i privat granskov. Bag sporet står Essi Laub, der satte sig på en mountainbike for første gang som 46-årig. I aldersklassen 54-59 år er hun blevet danmarksmester og verdensmester.

Sporet er et tekniktræningsområde, 2,4 km. singletrack og træningssving. Her er der sving og brems, hop og drops, sandspor, stensektioner, balanceområde, højbro, northshore, ramper med mere.

Sporet henvender sig til alle aldersgrupper og køn, og både børn og voksne kan blive undervist og få tips og tricks på sporet.

Trailcenter Seest – Hylkedal
I det nyanlagte Trailcenter Seest ligger MTB-sporet i naturskønne Hylkedalen. Sporet er ca. 1,9 km. langt spor med cirka 60 højdemeter, og er særligt kendetegnet ved en lang nedkørsel på lidt over 600 meter fra sporstart til Hylkedalvej.
Sporet går gennem skovbryn langs ådalens stejle skrænter, hvor udsigterne er fantastiske. Sporet er blåt med udfordringer til begyndere og øvede ryttere.
I Trailcenter Seest – Hylkedalen har du mulighed for at klæde om, toiletbesøg, fylde vandflasken.

Bliv en del af et mountainbikefællesskab
Mountainbikeklubben MTBKolding tæller mange medlemmer, der dyrker den fælles passion for mountainbiking. Klubbens formål er at fremme interesse for mountainbiking i Kolding og omegn.

7 gode grunde til at køre mountainbike

• Du kan let komme i gang med en cykel og en hjelm
• Du forbedrer din kondition, balance- og koordinationsevne
• Du forbrænder kalorier effektivt
• Du bliver udfordret og får adrenalinsus
• Du oplever naturen, mens du træner
• Du kan konkurrere med familie og venner
• Du kan træne året rundt