Marielundskoven – Hele Koldings skov

Man kan hurtigt blive en sofakartoffel i disse Corona-tider. Surdejen er lavet, du har lært at strikke og I har lagt de samme puslespil 30 gange. Vrist jer nu fri af sofaen, tag de gode gå-sko på og kom ud og nyd den smukke natur i Marielundskoven!
Fra Kolding Sky har man alle Koldings bedste oplevelser tæt på, og når man får nok af bylivet, er det oplagt at søge ud i den grønne stilhed. En kort biltur på bare fem minutter fører dig direkte til den smukkeste skovrute rundt om Marielundssøen. Kommer du til fods eller på cykel, kan du få adgang skovens stier fra alle retninger, mens du i bil kan parkere ved Marielundsvej og Bramdrupskovvej.
dreng leger med snegle paa en traestamme
En skov for store og små

Marielundskoven er Koldings bynære skov som alle koldingensere nyder godt af hele året rundt.
Skoven er særligt et yndet udflugtsmål i det tidlige forår når den springer ud i fuldt flor. Hovedstien rundt om den store, idylliske sø er på ca. 2 km, og derfor perfekt til små børneben der får rig mulighed for at stoppe op og smide pinde i vandet, men du kan også sagtens tage de små afstikkerveje ud til lidt mere vilde ruter gennem skoven. Har du en helt lille med i barnevogn, er det dog klart at foretrække, at blive på den mere farbare rute rundt om søen. De lidt mere vandrestærke, kan gå fra den ene ende af skoven ved Legeparken, til Bramdrupdam kro, og nå op på omkring 7 km.

Marielundskoven ligger i en helt lukket og fredfyldt del af skoven, hvor man nærmest glemmer hvor tæt man er på Koldings summende midtby. Kigger du godt efter, kan du måske ane at der i gamle dage kørte et tog gennem skoven, ud til de mindre byer omkring Kolding. Derfor findes der også stadig rester af et gammelt stoppested inde midt i skoven. Prøv om I kan finde det.

blomster foran soe
Romantisk gåtur eller hurtig cykeltur?

Uanset om du er på en romantisk gåtur hånd i hånd, eller om har slæbt hele familien ud til en kop varm kakao, kan du ikke undgå at blive i godt humør af den ro og skønhed som skoven tilbyder. De mange stier er også populære som løberuter, og det er let at justere antallet af kilometer når man har prøvet et par af de smukke stier. Kan du lide at fiske, kan du få udstedt et gratis fiskekort af Kolding Sportsfiskerforening og prøve lykken i skovsøen.

I den nordlige ende af skoven, ligger Kolding golfklub, men skoven er også en yndet fartbane for hurtige mountainbike-entusiaster. Der er en hvid rute for nybegyndere, og en gul, udfordrende rute for de mere rutinerede og fartglade. Mountainbikeruterne er afmærket med skilte og malede pletter på træerne.

For fremtidige beboer i Kolding Sky vil det være oplagt at få frisk luft og god motion i Marielundskoven. Uanset om du er til at køre ræs med vennerne, eller samle kastanjer med børnene. Her kan du læse mere om mulighederne for at bo til leje med Koldings smukkeste fjordudsigt, og med kort afstand til den dejlige skov.
cykler foran soe