Koldings smukkeste gåtur

Foråret er kommet til Kolding Sky, og det er tid til at komme ud og nyde solstrålerne i den smukke by. Hvis du ikke allerede har gået den smukke rute rundt om slotssøen i Kolding, er det om at komme af sted. Turen er på ca. 5 km i alt, og går forbi mange af byens kendte seværdigheder, samtidig med at du kan nyde den fantastiske udsigt over slotssøen.

Turen starter for foden af Koldings Sky, hvorfra du går langs havnen for derefter at dreje til venstre ind mod det tronende Koldinghus. Her i slotshaven foran Koldinghus kommer rutens første betagende udsigtspost med et åbent kig ud over slotssøens smukke vand. Har du brug for et lille hvil, findes der flere bænke omkring søen, hvor du kan puste ud i forårssolen.

Udsigt over Kolding by

Fortsætter du til højre, mod øst, rundt om søen, skal du lægge mærke til den gamle, røde bygning Staldgården fra 1600-tallet, der gennem tiden har været brugt som både staldbygninger og militærdepot. Under 2. Verdenskrig fungerede Staldgården som hovedkvarter for Gestapo, og blev kendt som ”Helvedes forgård”, og man kan i dag besøge en af de gamle fangeceller, hvor inskriptionerne fra de stakkels fanger stadig findes på væggene. En grum, men spændende del af Koldings historie som man kan gå og tænke lidt over, mens turen går videre rundt om slotssøen. Undervejs kan man fortsætte det historiske spor, og mindes de faldne frihedskæmpere, idet man passerer det fine relief i den store granitblok ved søbredden, der forestiller en mand og kvinde, der bøjer sig for at hjælpe en såret frihedskæmper.

Herefter går ruten ad den lange, lige Slotssøvejen langs bredden, til du når kanten af Legeparken. Her kan du vælge at forlænge turen med en ekstra afstikkerute ind gennem den populære, grønne bypark med et stort udbud af legepladser, eller du kan dreje til venstre og fortsætte turen rundt om slotssøen. Hvis du har børn med på turen, anbefaler vi bestemt at tage en legepause eller en hyggelig rotur i en af Legeparkens sejlbåde.

Koldinghus gårdsplads

Tilbage mod Koldinghus er det værd at bemærke Slotssøbadet, Koldings populære, store svømmehal, som med sit store glasparti har en fantastisk udsigt over søen og Koldinghus. For de voksne kan vi anbefale at booke et besøg i Dronning Dorotheas Badstue, til en rendyrket wellnessdag med bl.a. sauna, dampbad og et udendørs spabad med kig til slottet. Til sidst går gåturen atter mod Koldinghus grønne slotshave, inden du drejer ned forbi den store Føtex og hjem mod lejligheden i Kolding Sky igen.

Turen rundt om slotssøen er blot én af mange dejlige ruter, som du kan opleve fra Kolding Sky. Vandreruterne mod lystbådehaven og de smukke naturområder ud mod Rebæk Strand og Skamlingsbanken, er også værd at opleve på alle tider af året.

Du kan læse mere om de mange andre oplevelser, der venter omkring Kolding Sky her.