Kast dig ud i Koldings kolde kick

I Kolding slutter badesæsonen aldrig. Vinterbadning er nemlig en utrolig populær aktivitet og med god grund: en tur i det vinterkolde vand har en række gavnlige gevinster for både krop og sjæl. Fra lejeboligtårnet Kolding Sky kan du nyde vandet hele året rundt. Udover den smukke udsigt over Kolding Fjord har du også mulighed for en hurtig dukkert blot en kort gå- eller cykeltur fra dit hjem.

Læs mere om, hvorfor vinterbadning har så høj sundhedsfaktor, og hvordan du som nybegynder bedst forbereder dig på det kolde gys.

Hop i Fjorden for første gang
Ikke langt fra Kolding Sky ligger Lyshøj Fjordbad. Badebroen strækker sig 85 meter ud i Kolding Fjord, og åbner op for den smukkeste udsigt over fjorden. I tilknytning til broen findes et offentligt omklædningsrum, der er åbent fra kl. 6 – 22 hver dag. Som medlem af vinterbadeklubben Hop i Fjorden får du også adgang til Saunaen – men du skal være hurtig! Der er nemlig rift om pladserne.

Selvom du skulle være helt uprøvet som vinterbader, kan du sagtens være med på en tur i det iskolde gys. Men det er en god idé at begynde sammen med andre. Du kan eksempelvis invitere en ven, kollega eller et familiemedlem en tur med på badebroen. Start med at varme krop og muskler op. Træk vejret roligt, læg ud med et hurtigt dyp på et par sekunder og lad hovedet blive over vand. Husk håndklæde, lunt tøj og lidt varmt at drikke.

 Et godt tip: Tjek badevandskvaliteten og temperatur inden du tager afsted. Det kan du gøre via den gratis badevands-app.

Mand går ud i søen

Derfor bør du overveje en tur i det kolde gys
Vante vinterbadere fortæller ofte, at det kolde kick giver dem en følelse af velvære, men faktisk tyder forskning på, at der er noget om snakken. Vinterbadning gør nemlig følgende for din krop:

  • Immunforsvaret styrkes: Det kolde vand aktiverer dit immunsystem og får adrenalinniveauet til at stige – en kombination, der bekæmper infektioner i din krop og holder sygdom på afstand.
  • Endorfinerne buldrer frem: Det er næsten for godt til at være sandt – men den er god nok. Når du rammer det kolde vand, frigives en række signalstoffer i hjernen, der giver dig en følelse af energi og lykke.
  • Blodet strømmer til de indre organer: Det er faktisk motion for Når kroppen udsættes for kuldechok, vil de små blodkar trække sig sammen. Når du kommer op, åbner blodkarrene sig igen og skaber en varm fornemmelse i kroppen.

Måske det er nu, du skal starte dit vinter-selvforkælelsesprojektet? Fra Kolding Sky bliver det i hvert fald ikke nemmere. De svanemærkede lejeboliger er lokaliseret lige i midten af by, natur og vand, og som beboer er du altid i nærheden af det hele. Vil du vide mere om lejeboligerne og finde dit kommende drømmehjem, kan du se mere her.