Din gåtursguide gennem Kolding

Du skal ikke bevæge dig mange meter fra din bolig i Kolding Sky, før du støder på 3 af de i alt 16 stop på den officielle Designwalk Kolding, der fører dig igennem Danmarks stærkeste designby. Turen på ca. 3,5 km. tager ca. 50 minutter at gå, og den bringer dig forbi kendte pladser og bygninger, som du kan opleve fra en designvinkel. Men Kolding byder også på en masse skønne naturoplevelser.

Det er med særlig vægt på iværksætteri, social udvikling og uddannelse, at Kolding Kommunes vision ”Vi designer livet” bliver ført ud i livet. Centrum er præget af moderne, iøjnefaldende arkitektur og design, der gør Kolding til en yderst inspirerende by at gå på opdagelse i. Det store naturområde indbyder tilmed til dejlige gåture, cykelture til stranden, sejlture fra lystbådehavnen og frisk havluft.

Lad os starte gåturen fra Kolding Sky.

'Interference' tunnel af Kollision.dk

Foto: ’Interference’ af Kollision, www.kollision.dk

Gå gennem den interaktive tunnel til designbyen
Den farvestrålende tunnel ’Interference’ har indbyggede interaktive oplevelser og leg med lys, der sætter scenen for, hvad der er i vente for enden af tunnelen. Her er udviklingen af en ny bydel mellem Koldings bymidte og naturområdet ved Kolding Fjord i gang.

Bydelen lægger vægt på bæredygtighed, nye samarbejdsformer og innovation gennem design. Allerede nu rummer bydelen bl.a. uddannelsescenter, kontorhuse og ungdomsboliger.

Iøjnefaldende arkitektur skaber fremtidens læringsrum
Syddansk Universitet rykkede i 2014 ind i en trekantet lavenergibygning tegnet af Henning Larsens Tegnestue. Bygningen er markant, og set udefra fremstår Campus Kolding unik i det øvrige byrum. Men det er indvendigt, at den egentlige magi udfolder sig.

Bygningen vender datidens organisationstankegang på hovedet med sin moderne indretning, der viser forståelse for studerendes behov for at lade tankerne få frit løb.

Fremtidens løsninger bliver designet i Kolding
Kreativiteten bobler i den grad også ikke langt fra universitetet på Designskolen Kolding. Uddannelsen adskiller sig fra andre uddannelsesinstitutioner, da optaget er baseret på talent og adgangskravet bl.a. kræver en motiveret ansøgning og et portfolio. Studerende fra hele verden tager hvert år turen til Kolding for at dygtiggøre sig indenfor design.

Følg åen til den smukke lystbådehavn
Langs Kolding Å er der designet 11 rekreative områder, som lægger op til at tage en puster i de grønne områder. Er du til rå natur, kan du fortsætte mod lystbådehavnen og Kolding Ådal, som i endnu højere grad imødekommer dig, der sætter pris på naturoplevelser og friluftsliv.

Kolding Lystbådehavn er en af Danmarks største. Ved indsejling bliver du mødt af et smukt syn af bl.a. Hotel Koldingfjord, Sygeplejemuseet og kunstmuseet Trapholt.

Her kan du også få en kulinarisk oplevelse på Marinaen, hvor du kan nyde et måltid og den fantastiske udsigt ud over Kolding Fjord.

Gå langs stien til Harteværket i naturskønne omgivelser
Danmarks første store vandkraftværk ligger blot 3 km udenfor Kolding centrum. Harteværket ligger i et naturskønt åndehul omgivet af vandløb og stier. Værket blev bygget i 1920 og producerer stadig strøm, men i dag fungerer det mest som oplevelsescenter for børn og voksne med fokus på leg, læring og bevægelse.

Find den officielle designwalk på VisitKoldings hjemmeside her.